Регистрация

Фетучини алфредо със скариди, аспержи и грозде

Фетучини алфредо със скариди, аспержи и грозде
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2512

Паста с морски дартове и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г скариди, обелени и почистени
  •  аспержи, нарязани на 7,6 см парчета
  •  шепа сладко червено грозде (без семената)
  •  1 пакет сушена лингуини паста (а най-добре прясна паста)
  •  200 мл пълномаслена сметана
  •  шепа настърган пармезан или сирене "Пекорино Романо" (кашкавал от овче мляко)
  •  1 ч.л. едро смлян червен пипер
  •  малко бяло вино
  •  зехтин
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

На пастата:

1. Сварете в подсолена вода до ал денте.

На сметановия сос:

1. В тавичка със сгорещен зехтин, прибавете едро смления червен пипер, скаридите и сол. Когато са наполовина готови, прибавете малко бяло вино. Оставете алкохолът да се изпари и махнете скаридите от огъня. Заделете.

2. В същия съд изсипете пълномаслената сметана и намалете огъня до среден. Като бъркате непрекъснато, прибавете шепа настъргано сирене. Овкусете с пипер на вкус.

3. Когато сметаната се посгъсти, прибавете аспержите и скаридите. Гответе 3-4 мин., след това свалете от котлона. Сложете вътре сварената паста и овкусете, ако е необходимо.

4. Прибавете гроздето преди поднасяне и поръсете с още настъргано сирене.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10-15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта