Регистрация

Фарширована треска с гъби

Фарширована треска с гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 701

Пълнена риба с гъби и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 филета от риба треска
  • 300 г печурки
  • връзка копър
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, гъбите почистете и нарежете на кубчета.

2. Сгорещете 30 г маслото и запържете в него гъбите и лука. Овкусете със сол и пипер.

3. В плоска чиния разбийте яйцето.

4. Наситнете копъра и го смесете с гъбената запръжка.

5. Осолете и опипрете рибата.

6. Разпределете плънката в парчетата риба и ги завийте на рулца. Фиксирайте с шишчета или клечки за зъби, за да не се разтворят.

7. Сгорещете растителната мазнина и разтопете в нея останалите 10 г масло.

8. Овалвайте рибните рулца първо в яйцето, след това и в брашното и пържете в мазнината до готовност от всички страни. Не отнема много време, затова внимавайте да не прегорите.

9. Поднесете с лимон, наситнен копър и пресни зеленчуци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта