Регистрация

Узбекски казан кебап с агнешко и картофи

Узбекски казан кебап с агнешко и картофи
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1912

Пържено агнешко с пържени картофи, задушени при повторна термична обраборка на бавен огън с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 мл олио
  • 1 кг картофи
  • 1,5 кг агнешко месо, може и ребра с кокали по тях
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. мащерка
  • сол и пипер
  • 1-2 глави лук
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете. Само най-огромните можете да разполовите - останалите оставете цели - това ястие се готви на големи късове. Ако имате картофи среден размер - въобще не режете. Измийте ги хубаво след обелването. Агнешкото месо също нарежете на големи парчета - така че да се паднат по 2 в порция.

2. В голяма тенджера с дебели стени и сигурен капак сипете олиото и го сгорещете на силен огън.

3. Запържете целите картофи в мазнината за по 3-4 минути на няколко пъти, за да не се застъпват и да могат да се сготвят равномерно. Извадете в отделен съд с решетъчна лъжица, за да не се задържа много олио по тях.

4. Запържете на няколко пъти и агнешкото месо като готвите по 5 минути мръвката. Слагайте по 2-3 мръвки на 1 път. Извадете с решетъчна лъжица в отделен съд.

5. Прехвърлете олиото в друга съдинка, гребнете 4-5 с.л. от него и върнете в тенджерата. Останалото изхвърлете или запазете за друго готвене, като помните, че в него има и агнешка лой, отделила се от пърженето на месото.

6. Намалете огъня на слаб и върнете картофите в тенджерата. Поръсете с по 1 ч.л. червен пипер и сол. Отгоре подерете агнешките мръвки и поръсете с кимион, мащерка, сол и черен пипер. Сложете капака и оставете на слаб огън да се готви 1:30 часа.

7. Лука нарежете на полумесеци и разпределете в блюдо. Отгоре подредете агнешкото с картофите и за финал украсете с листана на магданоза. Поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта