Регистрация

Удон с морски дарове

Удон с морски дарове
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2905

Японски спагети със скариди и скалопини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 шепи сушени плоски японски спагети удон, сварени и отцедени
  • 6 скилидки чесън, счукан
  • 1 връзка зелен лук (бялата част отделена от зелената и нарязан)
  • големи скариди
  • 250 г почистени от вените и обелени скариди
  • 250 г големи морски скалопини
  • 1 консерва бейби царевица
  • шепа снежен грах
  • 1 зеле напа, нарязано
  • 1 пакет бейби гъби, нарязани на четвъртинки
  • 1 пакет изпържени рибени кюфтенца
  • 1/2 пакет камабоко
  • 1/2 морков, нарязан на жулиени
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. захар
  • зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Изпържете половината счукан чесън докато си пусне аромата в сгорещено олио и прибавете скаридите и скалопините. Осолете леко. Прибавете малко вода и покрийте веднага да се задуши. Не бъркайте прекалено, за да не се разпаднат скалопините. Когато станат прозрачни, извадете скаридите и скалопините. Заделете.

2. В същия съд сотирайте гъбите до омекване и заделете. Отцедете излишната течност от гъбите.

3. Пак в същия съд прибавете олио и останалия счукан чесън, както и бялата част на зеления лук. Прибавете рибените кюфтенца и сотирайте 2 мин.

4. Прибавете соевия сос и захарта, снежния грах, зелето и бейби царевицата. Покрийте съда и оставете зеленчуците да се задушат за около 3 мин.

5. Прибавете заделените скариди и скалопини, гъбите, зелената част на пролетния лук и удона. Внимателно разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

6. Поръсете с хрупкави моркови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта