Регистрация

Удон с мисо, миди и аншоа

Удон с мисо, миди и аншоа
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3262

Японски спагети с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр сушена аншоа
  • 50 г сушени миди
  • мисо (може разтворимо)
  • тофу
  • китайската магданоз/кориандър
  • пресен лук
  • 2 домата
  • сушени рибени люспи „Бонито”
  • 50 г сушени водорасли
  • удон
  • 12 гъби зимна припънка (или други гъби по ваш избор)
  • 50 г кафяви гъби

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете рибата аншоа и мидите.

2. Измийте и нарежете доматите и гъбите.

3. Сложете измитата аншоа, мидите, доматите, гъбите и разтворимата паста мисо в голяма тенджера с вряща вода, намалете котлона и оставете всичко да ври на слаб огън, за да извлечете хубаво аромата и сладостта на аншоато и мидите.

4. Кипнете вода в друга тенджера за спагетите удон. Прибавете нарязания ситно кориандър, зелен лук и тофуто. Когато спагетите са сварени, разпределете ги в купички.

5. Залейте ги с рибената супа и гарнирайте всяка купичка със сушените водорасли и люспите бонито.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта