Удон с мисо, миди и аншоа
Японски спагети с морски дарове.
Необходими продукти:
- 1 бр сушена аншоа
- 50 г сушени миди
- мисо (може разтворимо)
- тофу
- китайската магданоз/кориандър
- пресен лук
- 2 домата
- сушени рибени люспи „Бонито”
- 50 г сушени водорасли
- удон
- 12 гъби зимна припънка (или други гъби по ваш избор)
- 50 г кафяви гъби
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете рибата аншоа и мидите.
2. Измийте и нарежете доматите и гъбите.
3. Сложете измитата аншоа, мидите, доматите, гъбите и разтворимата паста мисо в голяма тенджера с вряща вода, намалете котлона и оставете всичко да ври на слаб огън, за да извлечете хубаво аромата и сладостта на аншоато и мидите.
4. Кипнете вода в друга тенджера за спагетите удон. Прибавете нарязания ситно кориандър, зелен лук и тофуто. Когато спагетите са сварени, разпределете ги в купички.
5. Залейте ги с рибената супа и гарнирайте всяка купичка със сушените водорасли и люспите бонито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ