Удон с мисо, миди и аншоа
Японски спагети с морски дарове.
Необходими продукти:
- 1 бр сушена аншоа
 - 50 г сушени миди
 - мисо (може разтворимо)
 - тофу
 - китайската магданоз/кориандър
 - пресен лук
 - 2 домата
 - сушени рибени люспи „Бонито”
 - 50 г сушени водорасли
 - удон
 - 12 гъби зимна припънка (или други гъби по ваш избор)
 - 50 г кафяви гъби
 
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете рибата аншоа и мидите.
2. Измийте и нарежете доматите и гъбите.
3. Сложете измитата аншоа, мидите, доматите, гъбите и разтворимата паста мисо в голяма тенджера с вряща вода, намалете котлона и оставете всичко да ври на слаб огън, за да извлечете хубаво аромата и сладостта на аншоато и мидите.
4. Кипнете вода в друга тенджера за спагетите удон. Прибавете нарязания ситно кориандър, зелен лук и тофуто. Когато спагетите са сварени, разпределете ги в купички.
5. Залейте ги с рибената супа и гарнирайте всяка купичка със сушените водорасли и люспите бонито.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ