Регистрация

Тутманик с яйца и сирене без месене



Тутманик с яйца и сирене без месене
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 6602

Смолянски кашник - хляб с жива мая, сирене, масло и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.05.2016

Хлябът по смолянска рецепта, кояйто се готви в кухнята на Лора и Стоян, се нарича кашник, но ако името е склонно да ви обърка, няма да излъжем, обяснявайки, че това е мързелив лесен тутманик без месене, който обаче се нуждае от време за втасване. А защо се казва кашник - може би защото тестото за него представлява своеобразна каша от брашно, масло, сирене и яйца, която втасва без месене заради течната си консистенция. Затова от готвача се иска само да смеси заедно продуктите и да чака докато домашният пълнен хляб със сиренце излезе с пожълтяла коричка от фурната.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
9
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта