Регистрация

Турска пилешка супа с домати и фиде

Турска пилешка супа с домати и фиде
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1385

Диетична супа с пилешко без застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 2 л вода
  • 2 с.л. олио
  • 3-4 скилидки чесън
  • 400-450 мл консерва домати в доматен сос
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 100 г фиде
  • резени лимон и листа магданоз или кориандър за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди сложете в тенджера и залейте с водата. Пуснете котлона на умерен огън, изчакайте да кипнат и да врат 3 минути, отпенете, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се варят 30 минути.

2. В друга тенджера след като гърдите са почти готови (преценете си времето) сипете олиото и добавете в него намачкания или минат през преса чесън. Щом зацвърчи леко, бъркайте и гответе 1 минута.

3. Залейте чесъна с доматите в доматен сос от консерва и бъркайте 2 минути.

4. Добавете сол и пипер.

5. Извадете гърдите от бульона, а него прецедете при доматения сос. Изчакайте да кипне и добавете фидето.

6. Накъсайте на влакна като за каша гърдите, които трябва да са се охладили докато наливате бульона и добавяте фиде.

7. Прибавете ги в супата и оставете да къкрят на много слаб огън няколко минути.

8. Готовата супа поднесете с резени лимон и пресни листенца магданоз или кориандър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта