Регистрация

Трик за пържени картофи в малко мазнина



Трик за пържени картофи в малко мазнина
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 584

Лесни пържени картофи с масло и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пържените картофи са любима гарнитура или мезе - обичат ги и малки, и големи. Но голямото количество мазнина, в което се готвят, ги прави висококалорични и нездравословни. Не е необходимо да се лишавате от техния вкус в името на фигурата и здравето си, но е добре да подхождате с внимание към подобен тип храни. Ето защо каналът Всегда Вкусно препоръчва да сготвите обичаните картофки по щадящ начин.

След като ги обелите и измиете, разполовете и пуснете в микровълнова фурна за 4-5 минути. Те ще омекнат, за да не им се налага да прекарват много време в дълбока мазнина на висок градус. После се режат на кубчета и се изсипват в сгорещено на умерен огън малко количество олио, в което се добавя и масло. Готвят се до получаването на апетитен загар. Можете да овкусите по желание с чесън на прах, лют пипер или кубче бульон. Задължително добавете сол, черен и червен пипер, като последната подправка се слага чак на финала, за да не загори.

А след кратко и лесно готвене вече имате домашен чипс, картофена гарнитура, картофи соте или пържени картофи - защото крайният резултат покрива всичко това. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да намерите ТУК, а във видеото по-горе вижте как точно се правят тези апетитни домашни картофки.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта