Регистрация

Трик за бъркани яйца с масло и сирене



Трик за бъркани яйца с масло и сирене
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1164

Как се готвят оригинални бъркани яйца със сирене и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бърканите яйца са лесно и евтино решение за бърза закуска или обяд, като същевременно са полезни, нискокалорични и богати на протеин, витамини и минерали. А как се правят бъркани яйца по правилата, показва Миро от канала Готвене за начинаещи като приготвя ястието и обяснява елементарните но важни стъпки на направата му.

Пригответе си всичко предварително. Наситнени листенца лук и магданоз, 50-тина грама бяло сирене и по желание домат и хляб, ако искате по-питателен вариант на ястието. В касерола се чукват три яйца и се разбъркват с вилица. Към тях се добавят 30 г масло от хладилника и се поставят на котлон на умерен към слаб огън. Започва бъркане с шпатула докато се получи втвърдяваща се кремообразна смес. Към нея се прибавя натрошеното сирене, магданозът и лукът и се готви още няколко минути при постоянно бъркане.

Готовата смес се изсипва в чиния. Можете дори да намажете върху хляб. Поднася се със зеленчуци, защото яйцата са бедни на фибри и имат нужда от зеленчуци, за да бъдат правилно и лесно разградени. А защо маслото трябва да е студено и как точно е добре да протече бъркането - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта