Регистрация

Традиционнна гарнитура от ориз със зеленчуци

Традиционнна гарнитура от ориз със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2220

Задушен ориз с грах, царевица, моркови и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г ориз
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 голям или 2 малки моркова
  • 1 малка консерва сладка царевица
  • 1 малка консерва грах
  • 1 голяма сладка чушка
  • сол и пипер на вкус
  • 900 мл вода или бульон
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, моркова и чушката нарежете на малки кубчета. Сгорещете 2 с.л. олио в тенджера и запържете лука, после добавете чушката и морковените кубчета. Гответе докато морковите хванат лека твърда коричка. Прехвърлете зеленчуците в отделен съд.

2. Ориза измийте много добре под течаща вода в цедка. След това изсипете върху хавлиена кърпа и подсушете. Сгорещете 2 с.л. олио и изсипете ориза. Гответе докато стане прозрачен.

3. Налейте бульона или водата, добавете маслото и кипнете. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри на умерен огън около 30 минути.

4. Добавете запържените зеленчуци и разбъркайте. Водата трябва да е почти извряла. Гответе 5-6 минути докато оризът се развари напълно.

5. Добавете грахта и царевицата от консерва, като предварително ги отцедите от соса. Разбъркайте финално и оставете ястието да се запечата с всички компоненти заедно на бавен огън за 5 минути.

6. Сервирайте по желание с поръска от наситнен пресен копър. Ястието е подходящо за леко основно или за гарнитура към месо или риба.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта