Регистрация

Традиционен таратор с чесън и копър



Традиционен таратор с чесън и копър
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1973

Български таратор с кисело мляко и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.06.2017

Тараторът е трядиция в българската лятна кухня, когато студената супичка влиза в менюто на нашенеца като страхотно обедно предястие или прихапване между основните хранения. Единственият минус на вкусната супа с краставици е, че в нея се слага чесън, който трудно се отмирисва. Но пък каквъ е проблемът, ако всички на трапезата си сипат по една купичка? Така никой няма да надуши ближния.

Според Лора и Стоян най-добрият таратор е с краставици, нарязани на кубчета. Затова забравяме за рендето и се въоръжаваме с ножа. Следва да наситним копър и да стрием на паста чесън. Смесваме продуктите в голяма купа, добавяме счукани орехи и осоляваме. Някои предпочитат да разбият киселото мляко с водата и тогава да залеят твърдите съставки, но може да изсипете млякото върху тях, да го разбъркате хубаво и после да долеете вода. Така най-лесно ще прецените консистенцията. А ако има време до сервиране - върнете таратора в хладилника, за да се изстуди наистина хубаво.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта