Регистрация

Тортили с пилешко и кайсии



Тортили с пилешко и кайсии
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 63

Кесадили с пилешко месо и плодово сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.05.2018

Кесадиля с пилешко месо, бри и кайсии готвят Лора и Стоян, за да представят една типична южноамериканска храна в модерен стил. Вкусно, питателно и екзотично, ястието съчетава сладко, люто и солено в идеална симбиоза и засища заради комбинацията от хляб с месо и сирене. Ако искате да приготвите различен домашен сандвич, то опитайте с тази щура рецепта.

Можете да си направите домашно сладко от кайсии на момента, като последвате идеята на водещите, но нищо не пречи и да си отворите вече готово бурканче. Месото се обтрива със сол и пипер, покапва се със зехтин и се запича на плоча. След това се поръсва с чили на люспи и се оставя да почине. През това време се нарязва сиренето бри на кубчета.

Тортила се мята на намаслена плоча. Намазва се с мармалад, поръсва се с нарязано на хапки пилешко, кубчета бри и рукола. Захлупва се с втора плоска питка и се обръща. Запича се двустранно и се сервира топла, в компанията на зеленчуци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта