Регистрация

Торта Ягодово удоволствие със сметана

Торта Ягодово удоволствие със сметана
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 1735

Сметанова торта с ягоди и желе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. картофено нишесте

За крема:

  • 15 грама желатин
  • студена вода
  • 500 мл заквасена сметана
  • 100 грама захар
  • 50 грама масло
  • 200 грама пресни ягоди, нарязани на парченца

За украсата:

  • 200-300 грама пресни ягоди
  • 10 грама желатин
  • 1/2 ч.ч. хладка вода
  • 1/2 ч.ч. ягодов сок
  • 50 грама захар

Начин на приготвяне:

1. Пригответе блата. Разбийте яйцата със захарта и постепенно добавяйте брашното и нишестето. Печете на не много силна фурна до готовност и след това оставете в хладилник да се изстуди.

2. Направете крема: Накиснете желатина в студената вода и оставете настрани за час да се раздуе. Разбийте сметаната със захарта и маслото. След това добавете желатиновата текстура и отново разбъркайте. Разделете крема на две части. Нека едната е двойно по-голяма от другата. В по-голямата прибавете ягодите, а по-малката - оставете чиста.

3. Извадете блата от хладилника и го разрежете на две части. Вземете долната и изсипете върху нея целия розов крем с ягодите. Захлупете с втората част от блата. Намажете тортата с бяла сметанова текстура (като си запазите още малко от нея за по-нататък) отгоре и от страни, а след това нарежете ягоди и украсете с пресните плодове тортата.

4. Продължете със същинската украса на тортата като накиснете желатина в хладката вода за час, след това кипнете, за да се смеси и раздуе хубаво и най-накрая (след като сте махнали от котлона) добавете захарта и ягодовия сок. Оставете леко да се охлади и залейте ягодите върху сладкиша с желето. Приберете тортата в хладилника за няколко часа, за да се стегне желето. След това намажете с остатъка от бялата сметана така, че да се скрият неравностите при разливането на желираната смес.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 часа
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта