Регистрация

Торта Червено кадифе с парчета бял шоколад

Торта Червено кадифе с парчета бял шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3714

Шоколадова торта с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ½ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 пакетчета масло, размекнато (1/2 ч.ч.)
  • ½ ч.ч. бяла кристална захар
  • ¾ ч.ч. кафява захар
  • 2 големи разбити яйца
  • 1 ½ с.л. ванилова есенция
  • ½ ч.ч. натурално какао на прах
  • 1 ½ ч.ч. парчета бял шоколад или 2 бели шоколада, натрошени на парчета
  • 1 ч.ч. ядки макадамия, натрошени (по желание)
  • 1 ½ ч.ч. безвредна червена боя
  • 1 с.л. бакпулвер
  • карамфил

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото на прах.

2. Добавете солта към сухата смес.

3. С миксер разбийте на крем яйцата, червената боя, кафявата захар, бялата захар, маслото и ваниловата есенция.

4. След това внимателно изсипете сухите съставки и разбийте, докато се смесят.

5. Изсипете към сместа парчетата бял шоколад и ядките макадамия (по желание) и разбъркайте на ръка, за да се разпределят равномерно в сместа. Добавете карамфила сега.

6. Излейте сместа за кекса върху найлоново фолио и го навийте на дълго руло. Можете и да го оставите в купа.

7. Оставете го да втаса в хладилника за 1 час.

8. Постелете хартия за печене върху форма за печене на кекс и печете на температура 190°С за 7 мин.

9. Ако искате добавете лъжица ванилов сладолед върху или под тортата, веднага след като я извадите от фурната.

10. Оставете тортата да изстине в голяма пластмасова купа. За да остане тортата сочна, поставете върху нея парчета ябълка или хляб.

11. Ако ви остане тесто, можете да го замразите в малка пластмасова кутия и да го използвате друг път.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта