Регистрация

Торта с шоколад, кафе и яйчен крем



Торта с шоколад, кафе и яйчен крем
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 2878

Домашна торта Ад и Рай с два вида блатове, фъстъчено масло и шоколадов ковертюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.03.2017

Ето рецепта за ценители на сладкишите, които са готови да прекарат повече време в кухнята, но да излязат от там с уникален десерт, с който да съберат овациите на всички наоколо. Домашните торти изискват време за направа, затова си отделете поне час и половина, ако решите да се захванете с тази вкусна идилия. Тя се приготвя по-бавно, защото обединява в себе си две рецепти за торта - познатата Дяволска торта и малко по-безизвестната Ангелска торта. Съчетани в едно те образуват сладкиш в бяло и черно с много вкусове и уникален букет от сладки аромати. Няма как да не оцените такова произведение. А ето и как се прави:

Първо приготвяме райския блат от смлени лешници, бити белтъци, брашно, масло, мляко и пудра захар. Той е бял, въздушен и хрупкав. Слагаме го да се пече и продължаваме нататък със сладкиша. Следва да направим и дяволския блат, в който важна роля играе какаото, разтворено в чаша кафе еспресо. Ароматът е неустоим. Щом първият блат се изпече, на негово място слагаме втория и връщаме във фурната, за да се захванем и с направата на крема. За него разбиваме крем сирене с ванилия, пудра захар и фъстъчено масло. После разбиваме и сладкарска сметана и я добавяме към фъстъчената смес.

Остава да сглобим тортата и да я облицоваме с шоколад. За целта си заравняваме двата изпечени блата, за основа поставяме дяволския, мажем с 1/2 от крема, залепяме ангелския и отново мажем с крем. Прибираме тортата в хладилник да стегне и след това я заливаме с разтопен шоколад в сметана и масло. По желание на финала правим украса от бели и кафяви бисквити и лешникови трохи, които да пресъздадат конфликта между рая и ада. А можете да използвате и изрезките от блатове или пък да декорирате по свой вкус. Вижте как точно се прави всичко стъпка по стъпка във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта