Регистрация

Торта с белтъци и сметана



Торта с белтъци и сметана
Трудно   |   Порции 16-20   |   Видяна: 2729

Торта Масини с яйчени блатове, крем от бити белтъци и сметана и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.06.2018

Торта с история правят Лора и Стоян, като създават един красив и вкусен сладкиш с два алкохолизирани блата, а между тях пухкав крем с ефирна текстура. Десертът завършва с топинг от жълтъци и се обвива в карамелена коричка.

Започваме с блатовете като с миксер разбиваме яйца със захар, ванилова захар и мед. После добавяме брашно и нишесте и разбиваме отново. Тестото се разпределя на 2 равни части във форми, застлани с хартия за печене и се готви на 180 градуса за 20-тина минути. След това се оставя хубаво да се охлади, преди да се вади от формите.

Белтъците за крема се разбиват на сняг, добавя се захар, а след това се кипва захарен сироп и се налива в белтъците. Получава се гъст меренг. Отделно се разбива сметана със захар и после меренгът и сметаната се обединяват. За заливката правим втори крем от жълтъците, разбити с нишесте. Кипваме и втори захарен сироп. Наливаме го на тънка струйка при непрестанно бъркане в жълтъците и след това кипваме цялата смес заедно, като бъркаме до сгъстяване. После се охлажда.

Преминаваме към сглабянето - единият блат се поставя във форма за торти и се напоява с бренди или ром, след това върху него се излива белтъчно-сметановия крем и се захлупва с втория блат. Той също се пои с алкохол. Отгоре се налива жълтъчния крем и се заравнява. Оставя се да стегне. На финала тортата по желание се поръсва със захар и се карамелизира с горелка. Ако не държите да следвате традиционната рецепта, можете да украсите по своя собствена идея.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта