Регистрация

Торта от извара с бял шоколад и вишнева коричка

Торта от извара с бял шоколад и вишнева коричка
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1245

Домашна торта с бисквитена основа и плънка от извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 бисквити
  • 100 г масло
  • 50 г смлени бадеми
  • 100 г бял шоколад
  • 500 г извара
  • 200 г бяла захар
  • 250 мл сметана
  • 1 пакет ванилова захар
  • 4 яйца
  • 200 мл черешов или вишнев сироп (може просто сок от плода или да вземете сиропа от буркан сладко или мармалад)
  • 2 ч.л. желатин
  • коктейлни вишни по желание

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите смелете в чопър или месомелачка или натрошете и счукайте.

2. Смесете ги с размекнатото на стайна температура масло и смлените лешници. Трябва да се образуват маслени трохи.

3. Застелете кръгла формичка с регулиращи се стени с хартия за печене. След това от трохите оформете равномерен блат като го натискате с обратното на лъжица или с ръце.

4. Шоколада натрошете и разтопете на водна баня. Изварата претрийте през едра цедка. Яйцата разбийте в купа.

5. Смесете изварата с разтопения шоколад, яйцата, сметаната, захарта и ваниловата захар.

6. Разпределете сместа върху блата и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1 час. Щом се изпече, по желание наредете коктейлни вишни отгоре.

7. Желатина залейте с малко количество хладка вода и щом набъбне загрейте на водна баня. След това го смесете със сиропа от вишни.

8. Залейте охладената торта със сиропа и приберете в хладилника за 5-8 часа преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта