Торта от извара с бял шоколад и вишнева коричка
Домашна торта с бисквитена основа и плънка от извара.
Необходими продукти:
- 200 бисквити
- 100 г масло
- 50 г смлени бадеми
- 100 г бял шоколад
- 500 г извара
- 200 г бяла захар
- 250 мл сметана
- 1 пакет ванилова захар
- 4 яйца
- 200 мл черешов или вишнев сироп (може просто сок от плода или да вземете сиропа от буркан сладко или мармалад)
- 2 ч.л. желатин
- коктейлни вишни по желание
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите смелете в чопър или месомелачка или натрошете и счукайте.
2. Смесете ги с размекнатото на стайна температура масло и смлените лешници. Трябва да се образуват маслени трохи.
3. Застелете кръгла формичка с регулиращи се стени с хартия за печене. След това от трохите оформете равномерен блат като го натискате с обратното на лъжица или с ръце.
4. Шоколада натрошете и разтопете на водна баня. Изварата претрийте през едра цедка. Яйцата разбийте в купа.
5. Смесете изварата с разтопения шоколад, яйцата, сметаната, захарта и ваниловата захар.
6. Разпределете сместа върху блата и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 1 час. Щом се изпече, по желание наредете коктейлни вишни отгоре.
7. Желатина залейте с малко количество хладка вода и щом набъбне загрейте на водна баня. След това го смесете със сиропа от вишни.
8. Залейте охладената торта със сиропа и приберете в хладилника за 5-8 часа преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ