Регистрация

Топли сандвичи с арабски питки

Топли сандвичи с арабски питки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1533

Домашен дюнер с колбас, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 лаваш или 2 големи арабски питки
  • 2 яйца
  • 200 г кашкавал
  • 1 домат
  • 1 краставица
  • 4-8 слайса шунка
  • 3-4 с.л. майонеза или чеснов сос
  • 4 листа зелена салата
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата - трябва да са твърдо сварени.

2. Направете си заготовките като: обелите яйцата и ги нарежете на кръгчета; кашкавала - рендосате; краставицата обелите и нарежете на лентички; домата измиете много добре, можете да обелите по желание и след това нарежете на тънки кръгчета; листата салата - имийте и подсушете.

3. Ако използвате арабски питки, намерете си тиган, чийто диаметър ще ги побере. След това разтопете 1/4 (на око) от маслото и в него запечете от едната страна питката съвсем за кратко - трябва само да се притоли. След това сложете пак 1/4 от маслото и обърнете питката. Повторете с другата. С лаваша най-добре използвайте плоча, защото е прекалено голям. Може и тава. Там сложете половината масло, затоплете, след това разтопете другата половина масло и притоплтете и от втората страна.

4. Готовите хлебчета намажете обилно от едната страна със сос - майонеза, млечен или чеснов. Отгоре положете листата салата. След това кръгчетата яйца, домати, рендосан кашкавал, краставица. Слайсовете шунка увийте на рулце и нарежете на лентички. Разпределете отгоре.

5. Завийте стегнати рула, които по желание можете да запечете 5-6 минути на 180 градуса във фурната - колкото да се разтопи кашкавалът и да се затопли плънката.

6. Арабските питки разрежете по диагонал през средата по ширина на 2 части. Ако работите с голям лаваш - разрежете го на 4 парчета.

7. Сервирайте - по желание с гарнитура от пържени картофи или барбекю сос за потапяне. Вредно и вкусно - това е то!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта