Регистрация

Топла салата с черни талиатели

Топла салата с черни талиатели
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2796

Салата с паста, скариди и зеленина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции черни талиатели
  • 1/2 авокадо
  • 1/2 салатен домат
  • 1/2 зелена чушка
  • 1 стрък пресен зелен лук
  • 90 мл зехтин Еxtra Virgin
  • 20 мл балсамов оцет
  • сол
  • черен пипер
  • 16 пресни скариди или малки омара
  • 2 или 3 вида маруля

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в голяма тенджера и добавете щипка сол и малко олио. Добавете  талиателите и оставете да се варят 4 мин. (или според упътването на опаковката). Отцедете и добавете малко зехтин, за да не се слепнат.

2. Междувременно измийте малките омари (размерът им е като на скариди, но приличат на омари. Можете да използвате и скариди, ако искате). Пригответе дресинг от авокадо, домат, лук, зелена чушка, зехтин, оцет, сол, черен пипер. Всички зеленчуци трябва да са нарязани на много тънки парченца. Добавете дресинга към талиателите.

3. Сложете отгоре марулята (предварително почистена и подсушена), добавете още малко дресинг. Запържете омарите в тиганче с малко зехтин. (за около 2 мин.).

4. Изчистете месото на омарите, използвайте главите им за украса на салатата. Сложете отделеното месо върху марулята. Добавете още малко зехтин в тигана, в който сте ги пържили, прецедете и полейте с този сос готовото ястие.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта