Регистрация

Тирамису с бишкоти и кафе

Тирамису с бишкоти и кафе
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 11012

Бишкотена торта с маскарпоне и кафе без печене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца, жълтъците отделно от белтъците
  • 250 г маскарпоне
  • 200 г пудра захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.ч. прясно сварено силно кафе, охладено
  • 2 с.л. ликьор по избор
  • бишкоти, достатъчни за получаването на два реда по дъното на съда, който ще използвате
  • малко парче полу-сладък шоколад (около 30 г)

Начин на приготвяне:

1. Смесете алкохола с еспресото.

2. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Прибавете и маскарпонето.

3. С помощта на миксер разбийте белтъците до получаването на меки връхчета. Прибавете сместа с жълтъците и маскарпонето.

4. Натопете бързо една бишкота в кафето (не ги накисвайте за дълго, за да не се разпаднат) и подредете в съда. Повторете с останалите бисквити, докато постелите цялото дъно с един ред напоени в кафе и ликьор бишкоти.

5. Отгоре намажете около половината яйчен крем и настържете малко шоколад, след това сложете още един ред бишкоти, ред крем и настържете останалия шоколад или поръсете с какао на прах.

6. Оставете в хладилника за поне 3-4 часа или до един ден, след което може да поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта