Регистрация

Тиквички с патладжани и чушки в доматен сос

Тиквички с патладжани и чушки в доматен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6466

Постни задушени зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 тиквичка
  • 1 червена чушка
  • 150-220 г консерва белени домати на кубчета
  • 50 мл червено вино
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилиди чесън
  • сол, пипер, розмарин, чубрица, сминдух, босилек на вкус
  • 10 мл зехтн
  • цели домати от консерва за украса по желание
  • магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета и ги пуснете в подсолена вода за 15 минути. След това извадете върху кърпа и подсушете.

2. Докато патладжаните киснат, наситнете лука, намачкайте чесъна, тиквичката обелете и нарежете на кубчета, а чушката почистете от семките и наситнете.

3. В тиган или касерола с огнеупорни дръжки сгорещете зехтина и изсипете в него патладжана. Гответе 2-3 минути до омекване при непрестанно бъркане. Добавете тиквичката, гответе още 2 минути, след това изсипете лука и чесъна и гответе още 3 минути на умерен огън. Следва чушката и още 2 минути къкрене.

4. Добавете доматите и подправките, гответе 2 минути, добавете и виното и захлупете с капак. Оставете на умерен огън още 3 минути.

5. През това време загрейте фурната на 180 градуса.

6. Махнете капака на ястието, подредете отгоре целите домати и бутнете във фурната да се запече за 15 минути.

7. Поднесете като гарнитура към месо или като постно основно с хляб за топкане.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта