Тиквички с копър и сирене фета
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3745
Интересно предложение за любителите на зеленчуците.
Необходими продукти:
- 1 средна тиквичка
- 1 скилидка чесън
- 1 малка връзка копър
- 40 г сирене фета
- 3 с.л. зехтин Еxtra virgin, плюс допълнително за намазване
- 1 с.л. вода
- 1 ч.л. лимонов сок
- щипка морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката по дължина на ленти с дебелина 3 мм.
2. Счукайте чесъна и смесете със зехтин, вода, лимонов сок, половината копър (без дръжките), морска сол и черен пипер.
3. Сгорещете оребрен тиган на силен огън. Намажете тиквичката със зехтин и изпечете в тигана до омекване и леко покафеняване.
4. Мариновайте изпечените тиквички в сместа от зехтин и лимонов сок за около 15 мин.
5. Отцедете, поръсете с малко пресен копър и натрошено сирене фета и поднесете.
Най-важните съставки
вода, зехтин Extra Virgin, копър, лимонов сок, морска сол, сирене фета, тиквички, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ