Регистрация

Тиквен чийзкейк

Тиквен чийзкейк
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 4400

Вкусен чийзкейк с тиква и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 600 г крема сирене
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 3 с.л. кафява захар
  • 3 яйца
  • щипка индийско орехче
  • 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. пюре от тиква (сварена тиква, разбита в блендерa)
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ром
  • 1/4 ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1/2 ч.л. ванилия

За блата:

  • 1 бучка масло
  • 1 голям пакет натрошени бисквити

Начин на приготвяне:

1. Смесете натрошените бисквити с маслото и ги притиснете във формичка за пай. Оставете в хладилника за час.

2. Разбийте крема сиренето със захарта с електрически миксер или на ръка, ако предпочитате. Трябва да се получи пухкава кремообразна смес.

3. Прибавете едно по едно яйцата, като ги разбърквате в сместа. След това сложете рома, сметаната и ванилията.

4. В отделна купа пресейте брашното с канелата и индийското орехче. Сложете ги при тиквеното пюре.

5. Прибавете тиквената смес при сиренето и разбъркайте до хомогенност.

6. Сложете готовата плънка в блата и печете на водна баня (в друг съд, като водата стига до половината от съда на пая) в предварително загрята на 180ºC фурна.

7. Когато пъхнете нож за проверка, той трябва да излиза чист. Охладете до стайна температура и дръжте в хладилник. Преди сервиране оставете за 30 мин. на стайна температура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта