Регистрация

Тиквен чийзкейк с ванилия



Тиквен чийзкейк с ванилия
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1581

Кекс с тиква и заливка от крем сирене с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Поредната вкусна рецепта на апетитният кулинарен канал Tasty ни радва със свежа идея за домашен сладкиш с тиква, който ухае на коледни сладки и изглежда изкусително със своята бяла покривка под която се крие жълт тиквен пласт. Добре е ако решите да си го правите, да изберете печена пред варена тиква, въпреки че ще стане и по двата начина. Просто печената тиква е по-ароматна и карамелена. След това я намачквате с вилица или я пюрирате с пасатор и готвенето започва.

Към тиквеното пюре, което трябва да ви излезе около 350 грама се добавят 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 2/3 ч.ч. олио и една ампула ванилов екстракт. Нея можете да замените с 2 пакета ванилова захар или три прахчета ванилия. Следва да разбърквате хубаво. После добавяте сухите съставки, които можете да смесите предварително, за да пресеете директно в тиквената смес. Става въпрос за 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 пакет бакпулвер, 1 ч.л. сода, щипка сол и 1 ч.л. подправка за тиквени пайове. После се бърка до получаването на гъсто кексово тесто.

Подправката се продава и в магазините, но ви съветваме да си я направите сами като смесите 2 с.л. канела с 2/3 ч.л. счукан карамфил, 1 ч.л. с връх джинджифил на прах, 2/3 ч.л. кардамон и 1/2 ч.л. анасон. С тази подправка можете да правите всякакви сладкиши и курабии, особено любимите джинджифилови Коледни сладки.

Следва да си намаслите кръгла формичка за сладкиши, да изсипете тестото вътре и да печете на 180 градуса около 40 минути.

През това време се прави коричката от два пакета крем сирене, които се разбиват с 1 с.л. от сухата подправка, 1 ч.ч. захар и 1 екстракт ванилия. След като разбием хубаво тази смес, към нея се добавят 200 мл течна животинска сметана. Разбърква се отново.

Охладеният кекс се залива с белия крем и се прибира в хладилника докато топинга се стегне. После е готово за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта