Регистрация

Тиквени каватели с вегетарианско рагу

Тиквени каватели с вегетарианско рагу
Трудно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1945

Домашна паста от тиква със зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пастата:

  • 200 г тиква (почистена, само вътрешността)
  • 2 яйца (средни)
  • 150 г брашно от твърда пшеница
  • 150+50 г брашно

За соса:

  • 4 с.л. качествен зехтин Еxtra virgin
  • 100 г тиква (почистена, само вътрешността)
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 2 малки глави лук шалот
  • нарязани ароматни подправки (градински чай, мащерка, розмарин)
  • индийско орехче
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Почистете тиквата от кората и семената, нарежете вътрешността й на кубчета и я задушете или сварете в микровълновата фурна (с 1/2 ч.ч. вода за 7 мин. на 1000W), след това оставете да се охлади напълно.

2. Сложете тиквата в кухненски робот, прибавете 2 яйца и започнете да разбивате. Прибавете двата вида брашно (150 г + 150 г). Трябва да се получи твърдо, но удобно за работа тесто. Извадете тестото от робота и го омесете. Ако е лепкаво, прибавете още брашно. Увийте тестото във фолио и оставете да престои за 1/2 ч.

3. Пригответе соса, като нарежете фино лука шалот и го запържите на много слаб котлон с малко олио в незалепващ тиган. Увеличете леко котлона и прибавете останалите зеленчуци (тиквата, морковите, целината), фино нарязани на малки кубчета. Разбърквайте от време на време, прибавете сол и пипер, виното и гответе до сгъстяване.

4. За да приготвите кавателите, извадете тестото и го разточете на цилиндър с диаметър 1/2 см. Нарежете цилиндъра на малки парчета с дължина около 1,5 см.

5. Сварете пастата в подсолена кипяща вода (за около 7-8 мин.) и я отцедете. Сложете я в тигана със соса и сотирайте всичко, като, ако се наложи, добавете малко гореща вода.

6. Поръсете с нарязаните ароматни подправки и пармезан и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта