Регистрация

Тиквена супа с гъби

Тиквена супа с гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2568

Множество зеленчуци плуват в тиквено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тиква
  • 4 едри печурки (по една на порция)
  • печени филирани бадеми
  • 1 с.л. лют червен пипер
  • 2 глави лук
  • 1/2 скилидка чесън
  • плосколист магданоз
  • бучка масло
  • около 1/2 ч.ч. мляко
  • 1 пълна с.л. сос от стриди
  • хубав зехтин
  • сол и прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:

На супата:

1. Измийте и нарежете тиквата на парчета.

2. Сложете я заедно с кората в тавичка за печене и овкусете със зехтин, сол и пипер. Печете с кората нагоре за около 20 мин. на 200ºC докато покафенее. 

3. Нарежете фино чесъна и лука и ги изпържете до златисто-кафяво.

4. Когато тиквата се изпече, я обелете, но запазете кората. За по-лесно, може да я задушите в найлонова торбичка за малко.

5. Сложете парчетата тиква в тенджерка. Налейте гореща вода колкото да покрие тиквата. Варете до омекване.

6. Извадете парчетата сварена тиква и охладете за малко, преди да ги сложите в блендера заедно с изпържения лук и чесън. Направете гладко пюре.

7. Върнете във водата на котлона и оставете да се вари.

8. След около 5 мин. добавете мляко и масло. Разбъркайте хубаво.

9. Овкусете със сол, пипер и сос от стриди.

За поднасяне:

1. Смесете 4 с.л. хубав зехтин с 1 с.л. лют червен пипер и оставете да престои (може да го приготвите предварително).

2. Изпечете кората на тиквата до хрупкавост в същата тава.

3. Фино нарежете гъбите и ги изпържете в зехтин и масло в тигана от лука и чесъна. Овкусете с пипер и сол. Прибавете накъсан магданоз и оставете още малко.

При поднасяне:

1. Насипете готовата супа в купички. Украсете с препечената тиквена кора и подредени отгоре гъби. Поръсете с бадеми и накрая с лютия зехтин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта