Регистрация

Тибетска супа от леща с домати

Тибетска супа от леща с домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3437

Люта веганска супа с леща, картофи, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1½ ч.ч. леща, изплакната
  • 6 ч.ч. вода
  • 1 с.л. зеленчуково олио
  • 1½ ч.ч. лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 прясно чили чушле
  • 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
  • 1 картоф, нарязан на кубчета
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 3 ч.ч. консервирани домати, неотцедени
  • 1 с.л. пресен кориандър, нарязан
  • 1½ ч.л. сол
  • 2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

1. Сложете лещата и водата в тенджера и изчакайте да заври. Намалете котлона, сложете капака и варете на слаб огън до омекване - около 20 мин.

2. Междувременно сгорещете олио и сотирайте лука, чесъна и чилито за 5 мин.

3. Прибавете морковите, картофите, кориандъра и кимиона и сотирайте още около 1 мин., като разбърквате, за да не залепнат.

4. Свалете от огъня и заделете.

5. Когато лещата е готова, нарежете наедро доматите, както са в консервата и ги прибавете в тенджерата.

6. Прибавете нарязания кориандър, солта и сотираните зеленчуци.

7. Покрийте с капак и варете на слаб огън за около 10-15 мин., до омекване на всички зеленчуци.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта