Регистрация

Тестени хапки с плънка от чедър

Тестени хапки с плънка от чедър
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1995

Мезенце от запечено сирене в тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези хапки могат да бъдат обявени за соленки, биренки, мезенца, ордьоври, закуска и какво ли още не. Истината е, че са изкусителни на вкус и човек просто си търси повод да ги сготви. Правят се с готово тесто за пица, което пък можете да си купите от магазина или да пуснете да се замеси в домашната машина за хляб. Така ще си спестите излишна работа и ще запазите времето си за важните неща.

Необхосими продукти:

  • 500-600 г тесто за пица
  • 400 г сирене чедър (може да използвате и друг братовчед на кашкавала по ваше желание)
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 100 мл светла бира
  • 1 литър вода
  • 50 г сода бикарбонат
  • 1 яйце + 2 с.л. бира
  • едра сол

Начин на приготвяне:

1. Изсипете тестото на плота и го премесете при нужда с малко брашно. Разделете на топчици с размер около 1/3-1/2 шепа (в зависимост от големината на ръката ви).

2. В касерола подгрейте бирата, рендосайте чедъра и го изсипете при нея щом започне да завира. Добавете и царевичното нишесте и бъркайте докато се получи гъст кремообразен сос.

3. Разточвайте всяка от топчиците на кора горе-долу с площта на дланта ви. След това я поставяйте в едната си ръка, с другата гребете с лъжица от соса с чедъра и изсипвайте в средата на тестото. После завивайте на топчица. С първите 2-3 ще ви е по-трудно, но след като придобиете рутина, ще се случва много лесно.

4. Кипнете водата заедно със содата. Пригответе си решетъчна лъжица. Пускайте във врящата вода всяка топчица за по около 30 секунди и вадете върху съд, застлан с домакинска хартия.

5. Включете фурната да загрява на 180 градуса и прехвърлете хапките в тава, застлана с хартия за печене.

6. Разбийте яйцето с 2 с.л. бира и с четка намажете мини хлебчетата. Поръсете с едрата сол. Печете за 15 минути или докато не прецените, че са готови.

7. След изваждане поднесете докато са топлички по желание със сос за потапяне.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта