Регистрация

Телешко с масло и лук в доматен сос

Телешко с масло и лук в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 966

Задушени телешки хапки в доматен сос с лук и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 кг телешко месо
  • 700 г лук
  • 50 г масло
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. червен сладък пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. сух босилек
  • 1/2 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. чубрица
  • 2 дафинови листа
  • 250 г сладки червени чушки
  • 700 г домати
  • люто чушле по желание
  • пресен магданоз или кориандър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на хапки, а лука - на полумесеци.

2. Сгорещете олиото на силен огън в голям и дълбок тиган, който си има капак. Гответе хапките в него 4 минути като бъркате, за да се запечатат от всички страни.

3. Добавете лука, гответе и бъркайте 2-3 минути докато се размеша добре с месото, а то пусне вода. След това намалете огъня на слаб към умерен, разтопете маслото в ястието, сложете капака и оставете да къкри 40 минути.

4. През това време измийте доматите, по желание обелете и нарежете на малки кубчета. Наситнете и чушките и си намачкайте чесъна.

5. Овкусете с изброените подправки, чесъна, доматената паста и изчакайте да закъкри. Добавете чушките, кипнете отново, сипете доматите и пак кипнете. Оставете под капак на същата температура за още 40 минути.

6. Махнете дафиновите листа, прибавете наситнени люти чушлета по желание и листа магданоз или кориандър. Опитайте на подправки и при необходимост добавете още.

7. Сервирайте с поръска от листа пресен магданоз или кориандър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта