Регистрация

Телешко с боб и пресни зеленчуци

Телешко с боб и пресни зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 717

Варено телешко с боб от консерва, орехи, сладка чушка и червен лук - леко основно или тежка салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • (бахар, дафинов лист, лук, морков, дръжки от магданоз или копър и други добавки за бульона, ако ще го пазите)
  • 1 голяма сладка червена чушка
  • 50-60 г орехи
  • 1 малка глава червен лук + вода + 2 с.л. оцет
  • 2-3 скилидки чесън
  • листата на връзка магданоз
  • 1 консерва червен боб (около 400 г отцедено тегло на зърната)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. червен пипер - млян
  • 4 с.л. студено пресован зехтин или друга благородна растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Телешкото сложете в тенджера, залейте с вода колкото да го покрива 3 пръста и изчакайте да кипне. Отпенете. Ако желаете да си запазите вкусния бульон за готвене на друго ястие, го подсилете като добавите дафинов лист, зърна бахар и черен пипер, парчета лук, моркови и дръжките от магданоза, който и без друго ще ви трябва за рецептата. Оставете да ври под капак за 1 час.

2. Чушката почистете и нарежете на лентички. Изсипете в купа.

3. Лука нарежете на полумесеци, разделете отделните влакна и добавете в купата. Наситнете чесъна много добре и прибавете към останалите продукти.

4. Ореховите ядки натрошете, но не смилайте в чопър, защото стават твърде фини. По-добре намачкайте със страницата на ножа върху дъска и след това нарежете на парченца. Прехвърлете в купата. Добавете наситнените листа на връзката магданоз.

5. Отцедете бобените зърна от сока на консервата хубаво и прибавете.

6. Месото отцедете от бульона, охладете и нарежете на тънки лентички. Бульона си прецедете и запазете в стъклено шише или буркан в хладилника за друго готвене.

7. Когато вкарате и месото в купата, овкусете със сол и пипер, залейте със зехтин, разбъркайте хубаво и след 2-3 минути опитайте как ви е на подправки. Ако всичко е добре, можете да сервирате или да приберете в хладилник до момента на поднасяне. Ястието е подходящо както за салата, така и за основно.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта