Регистрация

Телешко с картофи и гъби в сметана

Телешко с картофи и гъби в сметана
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 603

Телешки късчета с печурки, картофи, червени чушки и соев сос в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг телешко месо
  • 5 с.л. олио
  • 100 г масло
  • 2 големи глави лук
  • 3 сочни големи сладки чушки
  • 1 ч.л. сол + 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 180 мл соев сос
  • 800 г дребни гъби печурки - пресни
  • 1 кг картофи
  • 600 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на парчета колкото двойна голяма хапка.

2. Сипете 2 с.л. олио в много голям и дълбок тиган тип уок. Пуснете на умерен към силен огън и щом се загрее, добавете маслото. Когато се разтопи изсипете в мазнината месото и гответе 15 минути при периодично бъркане. След това сложете капак, намалете огъня на умерен и оставете да се готви 40 минути.

3. През това време почистете гъбите и ги оставете цели. Лука нарежете на кубчета, чушките на надлъжни четвъртини и после на напречни полумесеци.

4. Сипете 3 с.л. олио в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и гответе при периодично бъркане 6 минути. Добавете чушките и мешайте от време на време в продължение на 9 минути. Междувременно, когато 40-те минути на месото изтекат, изсипете гъбите при него и сложете отново капака. Тези два продукта трябва да се готвят заедно още 20 минути.

5. В тигана при задушените чушки с лук добавете солта и пипера, ригана и мащерката, сладкия пипер и соевия сос. Разбъркайте хубаво, оставете да се готви още 8 минути и махнете от котлона.

6. Картофите обелете и нарежете на хапки. Когато са минали 20 минути от прибавянето на гъбите в уока, изсипете вътре лучената запръжка и картофите. Разбъркайте. Сложете капак и оставете да се готви още 20 минути.

7. Сипете сметаната, размешайте и щом закъкри, върнете капака за още 10 минути. През това време си наситнете листата на магданоза, а след това само поръсете и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта