Регистрация

Телешко със сос булгоги

Телешко със сос булгоги
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1955

Телешко по корейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 бутилка корейски сос булгоги
  • 230 г тънки парчета телешко
  • 1 морков (нарязан на тънки филийки)
  • 4 средно големи пресни гъби ( нарязани на тънки филийки)
  • 1 малка глава лук (нарязан на тънки филийки)
  • 3 стрък зелен лук (нарязан на тънки филийки)
  • вода
  • малко соеви кълнове
  • 1 с. л. зеленчуково олио

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте един ден телешкото с булгоги соса в хладилник.

2. Загрейте олио в тиган, сложете лука и гответе до омекване. След това прибавете зеления лук, гъбите и моркова.

3. Прибавете маринованото телешко и вода. Оставете да къкри на слаб огън около 20 мин.

4. Сложете малко соеви кълнове в чиния за сервиране, отгоре полейте с булгоги и поднесете със задушен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта