Телешко със сини сливи
Телешко с канела, бахар и плодове.
Необходими продукти:
- 500 г крехко телешко месо
 - 20 бр сушени сини сливи
 - 2 глави кромид лук
 - 1 голям морков
 - 2 с.л. доматено пюре
 - 5 зърна бахар
 - 2 дафинови листа
 - ½ ч.л. черен пипер
 - ½ ч.л. канела
 - 1 ч.л. червен пипер
 - 1 ч.л. брашно
 - 5 с.л. олио
 - Сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на хапки и го запържвате заедно с нарязания морков за около 30 мин. След като изври собствения сос от месото, добавяте нарязания на ситно лук и го запържвате заедно с месото и морковите. След това добавяте брашното, червения пипер и бъркате, за да не загори. Наливате 1 литър вода, добавяте дафиновия лист и бахара и оставате да къкри на слаб огън още 10 мин. Доматеното пюре добавяте накрая и задушавате още 5 мин.
На изключен котлон добавяте черния пипер и канелата.
Добър апетит!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ