Регистрация

Телешко със зеленчуци и картофено пюре



Телешко със зеленчуци и картофено пюре
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1427

Ирландска бирена яхния с телешко и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.11.2017

Студеното време провокира Лора и Стоян да готвят сгряващи манджички с мръвки и топъл сос, в който човек може да топне апетитен хляб. Кулинарите се обръщат към изкусителната народна ирландска кухня, която предлага доста идеи за яхния с месо, подходящи за хлад и студ. Затова в днешната рецепта се разкрива едно ирландско ястие с телешки хапки, моркови и целина в бирен сос, което се поднася с екзотично картофено пюре с кейл и пресен лук.

Първо месото се почиства и нарязва на хапки. Те се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват на няколко пъти в сгорещен в тенджера зехтин. След това се дръпват настрана и в същия съд се запържват нарязани на едро моркови, лук, чесън и пушен бекон. Ароматизира се с мащерка и дафинов лист. Когато зеленчуците придобият загар, се добавя доматен концентрат, връща се месото и се залива с тъмна бира. Малко сол и пипер и настава време за дългото къкрене.

А докато основното се готви, по желание можете да си направите гарнитура към него като заложите на нетрадиционна картофена салата. Сварените картофи се намачкват с мялко и масло, а към тях се добавя наситнен пресен лук и кейл. Отново сол и пипер и пюрето е готово. Накрая сервирайте яхнията с пюрето, но не пропускайте и хляб. Ще потрябва. Любителите на пикантната храна могат да си сервират и едно люто чушле встрани, за да стане идилията пълна.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта