Регистрация

Телешко по съчуански върху салата от чили с цвекло

Телешко по съчуански върху салата от чили с цвекло
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4910

Пържено пикантно телешко върху пресни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешко месо без кост
  • кресон (по избор)
  • 2 съчуански чушки
  • сол
  • 1 лайм
  • зехтин
  • 1 глава зелен лук
  • 1 прясно чили
  • 1 цяло цвекло
  • 2 краставици

Начин на приготвяне:

1. Сложете листата салата в купа или чиния.

2. Нарежете краставицата и я добавете.

3. Овкусете телешкото с много смляна съчуанска чушка и сол. Изпържете на много сгорещен оребрен тиган за около минута от всяка страна.

4. В същото време нарежете цвеклото на тънки резени.

5. Нарежете фино чилито.

6. Смесете чилито и цвеклото и добавете към салатата.

7. Нарежете фино зеления лук.

8. Сложете зехтин в купа и добавете лука.

9. Овкусете с лайм, сол и пипер.

10. Сложете в салатата.

11. Махнете месото от тигана, нарежете и поднесете върху салатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта