Регистрация

Телешко задушено с гъби

Телешко задушено с гъби
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 12042

Телешка яхния с манатарки, моркови и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко крехко месо - обезкостено
  • 200 г сушени гъби (манатарки), може и други
  • 1 глава лук
  • 1 глава чесън
  • 1 морков
  • 100 г глава целина
  • 100 г доматено пюре
  • 100 г червено вино
  • 2 дафинови листа
  • 3-4 зърна бахар
  • 3-4 зърна черен пипер и сол на вкус
  • 2 средни моркова
  • 6 супени лъжици олио или зехтин


Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на хапки.

2. Сушените гъби накиснете за около 1 час в 500 мл хладка вода.

3. Зеленчуците, без картофите, нарежете на едри парчета.

4. Задушете месото с мазнината на умерен огън за около 30 мин.

5. Към вече задушеното месо добавете гъбите заедно с водата, в която са престояли. Така ястието къкри още 15 мин.

6. След това добавете морковите и целината и ястието къкри с тях още 15 мин.

7. Прибавяте и лука заедно с всички подправки за още 15 мин.

8. Накрая добавяте доматеното пюре, разбъркано с брашното, червения пипер и виното. Гъстотата на соса постигаме с бавното готвене на ястието. Накрая добавете картофа, който сте нарязали на парчета и с него ястието къкри още 10 мин на котлона.

 

Добър апетит!

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
9
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта