Регистрация

Телешко задушено по китайски

Телешко задушено по китайски
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3511

Телешко варено на тих огън с много подправки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг задушено говеждо месо, нарязано
  • 5 ч.ч. вода
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 4 см. джинджифил, нарязан на тънки резени
  • 3 с.л. микс китайски подправки: анасон, пипер, джинджифил, сол, копър,
  • карамфил
  • 1/2 чаша оризово вино
  • малко олио
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 2 с.л. бяла захар
  • 2 ч.л. канела на прах или 1 пръчица канела
  • 5 бр. звезден анасон
  • малко сол
  • малко сос "Хойсин"
  • черен пипер
  • мононатриев глутамат (по желание)
  • картофено нишесте или царевично нишесте

За тофуто:

  • картофено нишесте
  • твърдо тофу, нарязано на кубчета, след това на триъгълници

Зеленчуци (нарязани):

  • китайско зеле
  • бяла ряпа или водни кестени
  • гъби (шийтаке или други)

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото, за да няма никаква кръв по него. Сложете го в тенджера за готвене под налягане. Запържете го с малко олио само колкокото да се зачерви леко отвън.

2. Прибавете соевия сос, анасона, микса подправки, оризовото вино, солта, пипера, чесъна, джинджифила, захарта и канелата. Прибавете водата и затворете тенджерата под налягане с капака.

3. Гответе под налягане 45 минути до 1 час (или повече ако е необходимо).

4. Оваляйте тофуто в картофеното нишесте и го изпържете в много олио. Оставете го настрани.

5. Свалете от котлона тенджерата под налягане и внимателно я отворете. Отцедете бульона и го прехвърлете в друга тенджерка (за да отстраните пяната).

6. Сложете месото в бульона. Бульона трябва да е 2 чаши след варенето в тенджерата под налягане. Добавете малко анасон и джинджифил в новата тенджерка с месото.

7. Прибавете зеленчуците и тофуто и ги сложете да се варят на тих огън.

8. Добавете още малко вино (около ¼ чаша), щипка мононатриев глутамат, ч.л. соев сос, малко от микса подправки и картофено нишесте, за да се сгъсти.

9. Сервирайте върху варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. иран
  2. във
  3. яйце
  4. не
  5. 30
  6. вода
  7. food
  8. Ньоки
  9. Ути

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта