Регистрация

Телешко варено – спомен от казармата

Телешко варено – спомен от казармата
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 4021

Това е моята рецепта за телешко варено с едри зеленчуци, която научих от готвача в казармата в Русе. Правя я вече 20 г и никой не се е оплакъл.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • телешко месо - джоланчета, кокалчета
  • лук
  • картофи
  • моркови
  • целина
  • сол
  • черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Най-важното в тази рецепта е, че всичко се вари цяло или нарязано на едри парчета. Можете да си подберете по дребни картофи – за тях е задължително да се готвят цели, това е чара на ястието. Готви се в тенджера под налягане. За 1 – 1.30 часа.

Първо измивате месото и го оставяте да заври в тенджерата без капак. През това време обелвате зеленчуците и ги подготвяте за варене. Картофите остават цели или на половинки, ако са много едри, лука - на четири, морковите - на осминки, корена на целината - на едро, а лисата - на ситно. След като месото поври 10 минути, махате от котлона, изхвърляте водата и го измивате. После поставяте всички продукти в тенджерата заедно с подправките и без вода. Хубаво разбърквате, за да се овкуси всичко. Добавяте вода, колкото да ги покрие и затвярте под капак. След като заври на максимална степен, намаляте огъня и варите в тенджерата под налягане за 1 час.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта