Регистрация

Телешко варено по японски - никуджага

Телешко варено по японски - никуджага
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3593

Японско телешко в бульон от саке.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г тънко нарязано телешко
  • 1 морков, нарязан на хапки
  • 1 глава лук, нарязана на 6 луни
  • картофи

За бульона:

  • 1 ч. ч. вода
  • ½ с. л. сух бульон даши
  • 1 ½ с. л. саке
  • 1 ½ с. л. захар
  • 1 ½ с. л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Разтворете бульона на прах във водата в малка купичка и прибавете соевия сос. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Загрейте 1 с. л. олио в дълбок тиган и запържете телешкото на силен огън.

3. Добавете лука, моркова и картофа и запържете отново.

4. Добавете бульона със соевия сос и оставете да кипне.

5. Когато сместа заври, намалете котлона на слабо и отстранете пяната. Варете докато картофите омекнат.

6. Добавете захарта и сакето и похлупете с капак. Оставете да къкри още 5 минути или докато течността намалее наполовина.

7. Сервирайте с варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта