Регистрация

Телешко с картофи по японски

Телешко с картофи по японски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2211

Картофи, ориз и подправки от Далечния Изток овкусяват телешкото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г тънко нарязано говеждо месо
  • 2 ч. л. сусамово олио
  • 1 глава бял лук, обелен и нарязан на ивички
  • 4 дребни картофа, обелени и нарязани на парчета, след което накиснати в студена вода, за да се отстрани излишното нишесте
  • 2 средно големи моркова, обелени и нарязани на парчета
  • шепа зелен фасул - почистете връхчетата, нарежете на парчета от по 4 см. и бланширайте
  • 300 мл гореща вода
  • 1 с. л. + 1 ч. л. мирин
  • 1 с. л. + 1 ч. л. захар
  • 2 с. л. японски светъл соев сос
  • сварен бял ориз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сусамово олио на средно силен огън в средно голяма тенджерка. Прибавете лука и телешкото и пържете около минута докато отделят аромата си.

2. Прибавете мирина, захарта и светлия соев сос. Разбъркайте.

3. Оставете на котлона, докато течността се поизпари.

4. Прибавете отцедените картофи, морковите и горещата вода. Кипнете, намалете котлона и оставете да къкри за около 20 минути или докато сосът намалее значително и картофите и морковите омекнат.

5. Прибавете зеления фасул и оставете още минута на котлона.

6. Изключете котлона и сервирайте върху основа от сварен бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта