Регистрация

Телешки стек в бекон с брускета и соеви кълнове

Телешки стек в бекон с брускета и соеви кълнове
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1989

Телешко и свинско, покрити със зеленчуци и фокача.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки стек
  • 2 резена шарен бекон
  • 2 зрели домата, нарязани на кубчета
  • 1 скилидка чесън, фино нарязан
  • 100 мл зехтин Еxtra virgin
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • нарязан розмарин
  • 300 г соеви кълнове, с почистени краища
  • сол, пипер и светъл соев сос
  • фокача

Начин на приготвяне:

1. Овкусете месото със сол и пипер, след това го оставете в хладилника за около час.

2. Развийте резените бекон и ги увийте около стека, като подпъхнете краищата отдолу.

3. Запечете на силен огън увитото месо и запазете соковете от тигана, за потапяне на готовата фокача преди сервиране.

4. Изпечете месото в загрята предварително фурна на 190°С за 12 мин. или до желаната готовност.

5. Смесете чесъна, доматите, зехтина, балсамовия оцет, солта, пипера и розмарина и оставете да престоят 10 мин.

6. Запържете соевите кълнове в светлия соев сос.

7. Поднесете месото, покрито със соеви кълнове, а като гарнитура добавете полятата със соса от запичането на телешкото фокача, хубаво покрита с овкусените домати.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта