Регистрация

Телешки стек в бекон с брускета и соеви кълнове

Телешки стек в бекон с брускета и соеви кълнове
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2048

Телешко и свинско, покрити със зеленчуци и фокача.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки стек
  • 2 резена шарен бекон
  • 2 зрели домата, нарязани на кубчета
  • 1 скилидка чесън, фино нарязан
  • 100 мл зехтин Еxtra virgin
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • нарязан розмарин
  • 300 г соеви кълнове, с почистени краища
  • сол, пипер и светъл соев сос
  • фокача

Начин на приготвяне:

1. Овкусете месото със сол и пипер, след това го оставете в хладилника за около час.

2. Развийте резените бекон и ги увийте около стека, като подпъхнете краищата отдолу.

3. Запечете на силен огън увитото месо и запазете соковете от тигана, за потапяне на готовата фокача преди сервиране.

4. Изпечете месото в загрята предварително фурна на 190°С за 12 мин. или до желаната готовност.

5. Смесете чесъна, доматите, зехтина, балсамовия оцет, солта, пипера и розмарина и оставете да престоят 10 мин.

6. Запържете соевите кълнове в светлия соев сос.

7. Поднесете месото, покрито със соеви кълнове, а като гарнитура добавете полятата със соса от запичането на телешкото фокача, хубаво покрита с овкусените домати.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. КАртофи
  2. ACE
  3. 9096
  4. 18
  5. 58
  6. яб
  7. черен пипер
  8. Tiramisu
  9. 550

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта