Телешки ребра по корейски
Телешко в марината за типично корейско галби.
Необходими продукти:
- 2.25 кг телешки ребра
 - ½ чаша соев сос
 - ¼ чаша сусамово олио
 - 2 супени лъжици оризов оцет
 - 1 чаена лъжичка черен пипер
 - 3-4 обелени моркова на парченца о/о 5 см
 - 8-10 дребни червени картофа, измити и на половинки
 - 8-10 обелени дребни лукчета
 - 5-6 обелени скилидки чесън, цели
 - 4-5 парченца захаросан джинджифил
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете мазнината от ребрата и изплакнете със студена вода. В най-дебелите части направете напречни разрези. 
2. Сложете голяма тенджера на средно силен огън и запечете всяко парче от всички страни. След това поставете всичките ребра на дъното на тенджерата и напълнете със студена вода, колкото да покрива месото. Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкрят около 30-45 минути. 
3. В малка купичка смесете половин чаша соев сос, четвърт чаша сусамово олио, 2 супени лъжици оризов оцет и 1 чаена лъжичка черен пипер. Добавете този сос в тенджерата заедно с 3-4 обелени и нарязани моркови, 8-10 малки червени картофа, измити и на половинки, 8-10 обелени дребни лукчета, 5-6 скилидки чесън (почистени, но цели) и 4-5 парчета захаросан джинджифил. 
2. Оставете всичко това да къкри още час или докато месото е крехко. От време на време проверявайте яденето, разбърквайте и заливайте месото със соса.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ