Регистрация

Телешки гърди с оризова каша

Телешки гърди с оризова каша
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2458

Телешко с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки гърди без кост, сготвени
  • 400 мл телешки бульон
  • 2 порции сварен ориз
  • 2 моркова и целина или други зеленчуци
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 кисели краставички
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете зеленчуците, магданоза и малко чесън в телешкия бульон и ги сварете за около 20 минути.

2. Междувременно запържете нарязания чесън в мъничко сусамово олио, извадете го от тигана и го оставете настрани.

3. В същия тиган претоплете останалото телешко месо и го накъсайте с две вилици.

4. Сложете ориза в купа и го залейте с прецедения бульон.

5. Наредете отгоре част от зеленчуците от супата, телешкото и запържения чесън или сервирайте всичко в отделна чиния. Прибавете малко морска сол и кисела краставичка (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. 30
  3. 18
  4. 160
  5. бешамел
  6. 180
  7. Броколи
  8. 150
  9. АНИ
  10. 2011

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта