Телешки гърди с оризова каша
Телешко с ориз и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г телешки гърди без кост, сготвени
- 400 мл телешки бульон
- 2 порции сварен ориз
- 2 моркова и целина или други зеленчуци
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка магданоз
- 2 кисели краставички
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете зеленчуците, магданоза и малко чесън в телешкия бульон и ги сварете за около 20 минути.
2. Междувременно запържете нарязания чесън в мъничко сусамово олио, извадете го от тигана и го оставете настрани.
3. В същия тиган претоплете останалото телешко месо и го накъсайте с две вилици.
4. Сложете ориза в купа и го залейте с прецедения бульон.
5. Наредете отгоре част от зеленчуците от супата, телешкото и запържения чесън или сервирайте всичко в отделна чиния. Прибавете малко морска сол и кисела краставичка (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ