Регистрация

Телешка яхния с моркови и лук



Телешка яхния с моркови и лук
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2502

Задушено телешко със зеленчуци и бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.02.2017

Готвим яхния с телешко месо, като в соса този път не се слага вино, а тъмна бира. Телешкият шол, нарязан на големи кубчета се овалва в брашно, а след това се запържва от всички страни в зехтин. В същия съд след изваждането на месото влизат морковите, лука и мащерката, които се готвят известно време, долива им се бира и вода и запърженото месо се връща при тях. Оставяме ястието да къкри докато телешкото стане съвсем крехко - около 3 часа.

А през това време правим апетитна чеснова паста като карамелизираме чесън в зехтин и след това го пасираме със сметана и мляко. Телешката манджа поднасяме с чесновия сос и наситнен магданоз. Ако нямате време за направа на притурките, то само яхнията пак ще успее да ви засити и да ви порадва с вкуса си. Поднесете я с хляб, за да има коматчета за топкане в ароматния бирен сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта