Регистрация

Телешка супа с бекон и маслини

Телешка супа с бекон и маслини
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2280

Солянка - руска супа с телешко, зеленчуци и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 грама телешки кокали
  • 100 грама телешко месо
  • 50 грама шунка или бекон
  • 50 грама наденица
  • 2 глави лук
  • няколко кисели краставички
  • малко черни маслини без костилки
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. доматено пюре
  • заквасена сметана
  • лимон
  • подправки и билки по желание
  • сол и черен пипер на вкус
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Оставете кокалите и телешкото месо да кипнат, оберете с лъжица пяната на бульона, намалете огъня и оставете да се готви.

2. Наситнете лука, сгорещете маслото и запържете лучените късчета там за няколко минути. След това добавете доматеното пюре, киселите краставички на малки кубчета, гответе още няколко минути и махнете от огъня.

3. Когато месото се е поразваило, добавете при него шунката или бекона на ленти, наденицата - на кръгчета, маслините, подправки и билки на вкус и накрая - съдържанието на запръжката от тигана. Варете още 15-тина минути.

4. Сервирайте супата в дълбоки чинии, като поднесете всяка порция с 1-2 с.л. заквасена сметана, резен лимон и наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта