Регистрация

Твърдо домашно тесто за плоски печива

Твърдо домашно тесто за плоски печива
Средно   |   Порции 700 г   |   Видяна: 464

Домашно тесто без набухватели за пици, пирожки и арабски питки или лаваш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 450 г брашно

Начин на приготвяне:

1. Пресейте си брашното в купа и боцнете супена лъжица в него, за да сипвате с нея.

2. В друга купа чукнете яйцето, сипете солта и го разбийте с вилица.

3. Налейте водата (най-добре е да е хладка или студена) и разбийте отново до хомогенност.

4. Започнете със супената лъжица да добавяте постепенно от брашното, а с вилицата бъркайте докато е възможно и се абсорбира.

5. Когато се получи твърдо лепкаво и неоформено тесто в купата, го прехвърлете върху плот, като сипете от брашното на дебел пласт отдолу.

6. Месете и добавяйте брашно при необходимост докато спре да лепне, стане еластично и гладко.

7. Оформете на топка и приберете в плик за 30 минути да почине.

А след това късайте от тестото и си разточвайте желаните форми върху набрашнен плот. Идеално е за пици, плоски питки и хлябове, печени на тиган или оформяне на пирожки с любимата ви плъннка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта