Регистрация

Тарт Татен - карамелизирани круши в бутер тесто



Тарт Татен - карамелизирани круши в бутер тесто
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1933

Пай с круши, увити в бутер тесто, ароматизирани с ванилия и анансон и изпечени в карамелен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Колко е лесно да се направи сладкиш от една круша, половин пакет бутер тесто, малко захар и подправки - това доказва Гордан Рамзи в едноименния си канал, като приготвя тарт Татен - френски десерт с круши в бутер тесто. Направата не е сложна, така че можете да сглобите тези мини пайчета и у дома си.

Крушата се обелва и почиства от неядливата сърцевина и дръжката. В средата на всяка половинка се бодва по звездичка анасон, а на мястото на дръжката - по шушулка ванилия. Двете части на плода се завиват в бутер тесто. В тиган се подгрява захар докато се превърне в златист карамел. Добавя се масло и щом се разтопи, се фламбира с 30-тина милилитра ароматен алкохол. Крушите се потапят в карамела и след като тестото се овкуси, целият съд се бутва в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути.

По желание при сервиране добавете топка сладолед, украсете чинията с карамелен сос и поръсете сладкиша с пудра захар през цедка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта