Регистрация

Тарталети с ябълки и стафиди

Тарталети с ябълки и стафиди
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 4005

Кошнични с плодове и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг маслено тесто
  • 5 ябълки, обелени, почистени и нарязани на кубчета
  • 75 г едри бели стафиди
  • 2 пръчици канела или канела на прах
  • 300 мл сладко от кайсии
  • масло, за намазване на тавичката за печене

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºC и намаслете тавичката за печене на питки с 12 отвора.

2. Разточете тестото на слой с дебелина около 5 мм и изрежете кръгчета с формичка за сладки или чаша, малко по-големи от основата на формичките в тавичката.

3. Сложете тежести за печене върху всяка така получена тестена паничка и печете във фурната за 10 мин. След това извадете тежестите и печете още 5 мин. Извадете тавичката и намалете фурната на около 180ºC.

4. Междувременно сложете малко сладко от кайсии в тенджерка на слаб огън, заедно с канелата и пълна шепа стафиди. Оставете да заври и бъркайте до равномерно смесване.

5. Налейте сместа в голяма купа и добавете нарязаните ябълки.

6. Напълнете изпечените тарталети и ги върнете във фурната за около 10 мин. или докато топингът покафенее леко по краищата.

7. Извадете от фурната, оставете тарталетите да се охладят и след това поднесете с ванилов сладолед (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта