Регистрация

Тарталети Снежни топки

Тарталети Снежни топки
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 2865

Кексчета с лимонов пълнеж и глазура от белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тарталетите:

  • 175 г обикновено брашно
  • 1 бакпулвер
  • щипка сол
  • 180 мл прясно мляко
  • 1 пакетче ванилия
  • 85 г масло
  • 200 г пудра захар
  • белтъците на 3 големи яйца

За пълнежа:

  • готов крем лимон

За глазурата:

  • 150 г пудра захар
  • 80 мл вода
  • белтъците на 3 големи яйца
  • 200 г сирене Филаделфия
  • 1 ванилия
  • кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Пригответе тарталетите:

1. Предварително загрейте фурната на 180°C.

2. Сложете хартия за печене във формичките за тарталети.

3. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа и оставете настрана.

4. В отделна малка купа разбъркайте прясното мляко и ванилията.

5. В голяма купа разбийте с миксер маслото и захарта, докато получите гладка и лека смес.

6. На ниска скорост добавете брашнената смес на 3 пъти, а млякото на 2 пъти, като редувате двете съставки. Разбивайте, докато брашното се погълне от сместа и тя стане гладка. Добавете лимоновия крем. Оставете настрана.

7. В друга голяма купа разбийте белтъците на висока скорост, докато получите лъскава, гладка смес.

8. Изсипете около 1/3 от разбитите белтъци в сместа, която сте оставили настрана. Разбъркайте с шпатула.

9. Напълнете всяка формичка за тарталети със сместа.

10. Печете около 18 минути, докато повърхността на тарталетите се втвърди и ако ги прободете с клечка, тя излиза суха. Оставете ги да изстинат.

Пригответе глазурата:

1. Сложете захарта, водата, белтъците и сиренето „Филаделфия“ в огнеупорен съд и разбийте с миксер.

2. Сложете купата над друг съд с леко къкреща вода, но гледайте дъното на купата да не докосва дъното на другия съд. Разбийте на висока скорост за около 7 минути, докато глазурата се сгъсти и образува меко връхче, когато вдигнете приставките на миксера.

3. Махнете купата с глазурата от водата, добавете ванилията и продължете да разбивате още 2 минути, за да се сгъсти глазурата още малко.

4. За да напълните тарталетите, изрежете конусовидно парче (широко около 2,5 см. в диаметър и дълбоко около 2,5 см.) от средата на всяка тарталета и ги оставете настрана. Напълнете дупките в тарталетите с лъжица лимонов крем и върнете капачетата им. Можете да намажете тарталетите и отгоре с лимонов крем, преди да ги залеете с глазурата.

5. Веднага ги залейте с глазурата.

6. Сложете тарталетите върху чиния и ги поръсете с кокосови стърготини, преди да започнете да ги заливате с глазурата. Намажете всяка тарталета с глазура отгоре и отстрани.

7. Сложете тарталетите в хладилник. Можете да ги съхранявате до 2 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта