Регистрация

Тарталета с ягоди, лимон и ванилия

Тарталета с ягоди, лимон и ванилия
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 4195

Вкусен десерт със сирене и глазура от ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 3/4 ч.ч. (1.5 бучки) масло
  • 1/3 ч.ч. пудра захар
  • 1.5 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.л. сол

За пълнежа:

  • 226 г крема сирене
  • 226 г маскарпоне
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 шушулка ванилия
  • лимонова кора

За топинга и глазурата:

  • голямо количество пресни ягоди
  • захар
  • гореща вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими за блата продукти и сложете във формичка за тарталета с големина 24 см. Надупечете с вилица на няколко места и сложете тежести за пай. Печете 15 мин. на 180ºС .

2. Докато блатът се пече, смесете меките сирена и захарта. Разбъркайте хубаво.

3. Добавете вътрешността на шушулката ванилия и лимоновата кора на вкус (около 2 ч.л.). Може да използвате и екстракт от ванилия, ако не харесвате вкуса на прясната.

4. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте хубаво.

5. Напълнете блата (след като извадите тежестите) и печете 1 ч. на 180ºС на водна баня.

6. Срежете ягодите на филийки по дължина - ще са необходими около 15 средно големи ягоди, за да се покрие целият кейк. Подредете резените във формата на ветрило, като започнете от края към центъра и припокривате леко парченцата. За средата изберете малка ягодка, така че да е заобиколена с останалите резени като от цвете.

7. Пригответе сироп от 2 с.л. захар и гореща вода (около 1/4 ч). Намажете ягодите със захарната глазура, за да са лъскави по-дълго време.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта